Als onderzoeksjournalisten lopen we er allemaal tegen aan: de overheid schermt opgevraagde informatie vakkundig af, daarin bijgestaan door een batterij voorlichters. Het is aan ons om dan de volgende stap te zetten: informatie opvragen met behulp van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Maar hoe succesvol zijn we daar nu eigenlijk in? En wat valt er te leren van doorgewinterde WOB-deskundigen? Laat je niet afschrikken door juridische taal, maar kom op 1 juni naar het Baantjermuseum in Amsterdam voor een avond creatief nadenken over de Wob.

Datum: 1 juni
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20 uur
Locatie: Baantjermuseumcafé, Beursstraat 1 in Amsterdam

Sprekers:
Pieter Klein , Adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws
Brenno de Winter, freelance, NVJ, TPo en Nu.nl
Dimitri Tokmetzis, De Correspondent,  Data & Transparantie
Sjors van Beek, freelance

Meld je aan met een mailtje naar cafe@vvoj.org
Cafés zijn gratis voor VVOJ-leden, niet-leden (moeten journalist zijn) betalen €5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *