Nieuws

‘Brussels Brainstorm’ tijdens DataHarvest 2015

IMG_3042

Een klein dozijn journalistieke start-ups zocht elkaar op tijdens Data Harvest 2015 in Brussel op 8 mei, voor wat een intieme ‘ronde tafel’ discussie over duurzaamheidsstrategieën had moeten worden. Wat daadwerkelijk ontstond was een dynamische serie ultrakorte presentaties waarin start-ups vanuit heel Europa hun beste tips voor voortbestaan met elkaar deelden. Voor een volgepakte zaal van zeker vijftig geïnteresseerden.

Bekijk hier de verslagen en downloads van de DataHarvest.

VVOJ-directeur en vicevoorzitter van het Global Investigative Journalism Network GIJN Margo Smit leidde de sessie, schreef drie schoolborden vol tips en besloot van de bijeenkomst een kort verslag te schrijven, te vinden op de website van GIJN. Zodat rijp en groen aan tips en strategieën van deze bijeenkomst niet verloren zouden gaan.

Tegelijkertijd publiceert de GIJN website korte samenvattingen uit een rapport van de John S. and James L. Knight Foundation over de toekomstbestendigheid van non-profit nieuwsorganisaties. Sterk Amerikaans gericht, maar er zal maar net de gouden tip voor hier bijzitten..?!

Meer tipsheets, handouts en presentaties van Data Harvest 2015 komen binnenkort online via de website van Journalismfund.eu. En kijk dan direct ook even naar het nieuwe beurzenprogramma Connecting Continents dat via Journalismfund beschikbaar komt.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk