Nieuws

Werksubsidies voor Afrikaans-Europese teams van onderzoeksjournalisten

Connecting Continents

Journalismfund.eu heeft een gloednieuw werkbeurzenprogramma aangekondigd. Met Connecting Continents stelt de non-profit 100.000 euro ter beschikking voor werkbeurzen voor Sub-Sahara-Afrikaanse journalisten die samenwerken met Europese collega’s of omgekeerd.

Connecting Continents is een pilotproject dat losstaat van Journalismfund.eu’s Europese cross-border-werkbeurzen. Het project wordt gelanceerd in samenwerking met Oxfam Novib, dat het geld voor de beurzen ter beschikking stelt.

Journalismfund.eu opereert als firewall tussen de geldschieter en de journalisten, zodat er een strikte scheiding is tussen waar het geld vandaan komt en waar het naartoe gaat. Op die manier wordt de onafhankelijkheid van de deelnemende journalisten en media gegarandeerd.

Enkel onderzoeksjournalistieke teams die bestaan uit minstens één Sub-Sahara-Afrikaanse en minstens één Europese journalist komen in aanmerking. Lees verder op www.conntinents.org

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk