Nieuws

Cryptoparty: bescherm je data

cryptoparty

Zondag 17 mei vindt er in Amsterdam een Cryptoparty plaats, een soort spoedcursus ‘bescherm je eigen data.’ Wie met data en communicatie werkt, moet zichzelf namelijk goed beschermen tegen inbrekers. Dat kunnen niet alleen criminelen zijn: ook de overheid en bedrijven spioneren burgers respectievelijk consumenten op grote schaal.

 

De ADM Cryptoparty is erop gericht om de deelnemers in enkele uren de nodige basisvaardigheden bij te brengen om de eigen communicatie en data veilig te stellen. Deelnemers werken met gratis beschikbare software, nemen hun eigen laptop én USB stick mee en werken naar keuze op  een Windows, Macs en Linux laptop.

Tijdens de middag is er professionele begeleiding voor wie er zelf niet uit komt. Wil je je al vast voorbereiden? Lees dan dit handboek.

Het volledige programma van de middag vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk