Nieuws

Cryptoparty: bescherm je data

cryptoparty

Zondag 17 mei vindt er in Amsterdam een Cryptoparty plaats, een soort spoedcursus ‘bescherm je eigen data.’ Wie met data en communicatie werkt, moet zichzelf namelijk goed beschermen tegen inbrekers. Dat kunnen niet alleen criminelen zijn: ook de overheid en bedrijven spioneren burgers respectievelijk consumenten op grote schaal.

 

De ADM Cryptoparty is erop gericht om de deelnemers in enkele uren de nodige basisvaardigheden bij te brengen om de eigen communicatie en data veilig te stellen. Deelnemers werken met gratis beschikbare software, nemen hun eigen laptop én USB stick mee en werken naar keuze op  een Windows, Macs en Linux laptop.

Tijdens de middag is er professionele begeleiding voor wie er zelf niet uit komt. Wil je je al vast voorbereiden? Lees dan dit handboek.

Het volledige programma van de middag vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk