Nieuws

Cryptoparty: bescherm je data

cryptoparty

Zondag 17 mei vindt er in Amsterdam een Cryptoparty plaats, een soort spoedcursus ‘bescherm je eigen data.’ Wie met data en communicatie werkt, moet zichzelf namelijk goed beschermen tegen inbrekers. Dat kunnen niet alleen criminelen zijn: ook de overheid en bedrijven spioneren burgers respectievelijk consumenten op grote schaal.

 

De ADM Cryptoparty is erop gericht om de deelnemers in enkele uren de nodige basisvaardigheden bij te brengen om de eigen communicatie en data veilig te stellen. Deelnemers werken met gratis beschikbare software, nemen hun eigen laptop én USB stick mee en werken naar keuze op  een Windows, Macs en Linux laptop.

Tijdens de middag is er professionele begeleiding voor wie er zelf niet uit komt. Wil je je al vast voorbereiden? Lees dan dit handboek.

Het volledige programma van de middag vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk