Nieuws

MO*: Dossier Persvrijheid

persvrijheid

Het Vlaamse MO* Magazine* publiceerde afgelopen week vijf artikelen die te maken hadden met beperking van de persvrijheid. Het speciale dossier Persvrijheid Bedreigd werd in het leven geroepen om extra aandacht te vragen voor de Internationale Dag van de Persvrijheid op 3 mei. Bekijk zelf het Dossier Persvrijheid MO*.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk