Nieuws

Verandert journalistiek de wereld?

journalistiek

Kan journalistiek de wereld veranderen? Drie toppers uit de Vlaamse journalistiek bogen zich over deze vraag op Radio 1.  Lars Bové, Maxie Eckert en Chris De Stoop debatteerden over de stelling in het kader van de eerste Difference Day. Deze speciale dag is een initiatief van het Brussels Platform voor Journalism en werd gehouden ter gelegenheid van de Dag van de Persvrijheid op 3 mei.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk