Nieuws

Verandert journalistiek de wereld?

journalistiek

Kan journalistiek de wereld veranderen? Drie toppers uit de Vlaamse journalistiek bogen zich over deze vraag op Radio 1.  Lars Bové, Maxie Eckert en Chris De Stoop debatteerden over de stelling in het kader van de eerste Difference Day. Deze speciale dag is een initiatief van het Brussels Platform voor Journalism en werd gehouden ter gelegenheid van de Dag van de Persvrijheid op 3 mei.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

De eerste ervaringen van journalisten met de nieuwe Wet open overheid (kortweg Woo) zijn wisselend, zo bleek  op de VVOJ-conferentie in Leiden tijdens een paneldiscussie over de Woo. Sommige aspecten van de wet worden voorzichtig positief gewaardeerd, maar er werd ook gewaarschuwd voor een nieuwe weigeringsgrond die door ministeries breed wordt ingeroepen.

Ter ere van ons 20-jarig bestaan, is de VVOJ begonnen met een update van het onderzoek naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek dat eerder – in 2002 – is gedaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Alexander Pleijter en Michaël Opgenhaffen, verbonden aan respectievelijk de Universiteit Leiden en de KU Leuven.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk