Nieuws

Werkbeurs en prijzen onderwijsjournalistiek

onderwijs

Journalisten die producties maken over onderwijs kunnen weer een aanvraag doen voor de werkbeurs van het Onderwijsfonds COCMA. Het gaat om een bedrag van € 2.500 bedoeld voor een journalistieke productie over de leraar diens werk. De beurs wil journalisten in staat stellen dieper te graven dan via de gebruikelijke telefonische interviews na een incident.

Journalisten kunnen hun voorstel tot 1 juli 2015 aanmelden De voorstellen worden beoordeeld door een jury. Meer informatie op de website.

Journalisten die tusssen 1 mei 2014 en 30 april 2015 een journalistieke productie over het onderwijs maakten, kunnen deze voordragen voor de Nationale Prijs voor de Onderwijsjournalistiek 2015. Aan de prijs is een bedrag van € 1.500 verbonden. De productie moet oorspronkelijk, Nederlandstalig journalistiek werk zijn, bedoeld voor een breed publiek. Kijk voor meer informatie op de website. Aanmelden kan tot 15 mei.

 

 

Gerelateerde artikelen

Al zo’n twee decennia lang inspireren Journalismfund Europe en Thomas More Hogeschool Mechelen mensen om via het postgraduaat Internationale Researchjournalistiek hun stap in de onderzoeksjournalistiek te wagen. De eenjarige opleiding serveert niet alleen de beste tools, technieken en onderzoeksmethoden, maar zet ook in op schrijfvaardigheid en cross-border samenwerkingen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk