Nieuws

VVOJ-café Utrecht 23 april: puinruimer in het onderwijs

images

Roc Leiden, het openbaar onderwijs in Rotterdam, het Aloysius College in Den Haag; steeds meer scholen komen in zwaar weer of gaan zelfs failliet. Tot verbijstering van ouders, leraren en leerlingen die de problemen meestal niet zagen aankomen. En ook de journalistiek lijkt nog wel eens verrast door de problemen.

Marcel Wintels, voormalig hogeschoolbestuurder en puinruimer bij de inmiddels opgesplitste onderwijsreus Amarantis, gaat op donderdagavond 23 april tijdens een speciaal VVOJ-café met journalisten in gesprek. Hij laat zien welke financiële risico’s onderwijsinstellingen de afgelopen 15 jaar hebben genomen en welke gevolgen dat heeft voor het personeel en de kwaliteit van het onderwijs.

Herken de risico’s
Wintels begon zijn carrière als partner van een accountantskantoor en biedt vanuit zijn achtergrond een uniek inkijkje in het financiële management en bestuur in het onderwijs. Hij laat zien hoe financiële problemen in jaarcijfers verhuld worden, legt uit waaraan je risicovol financieel beleid kunt herkennen en geeft aan welke andere voortekenen van een naderende financiële crisis je als journalist niet mag missen.

Praktische details
Wat: Marcel Wintels over financiële risico’s in het onderwijs
Wanneer: donderdagavond 23 april 2015
Waar: Zaalverhuur7, Boothstraat 7, 3512 BT in Utrecht
Tijd: Van 20.00 tot 21.30 uur, zaal open om 19.30 uur
Borrel: Na afloop biedt de VVOJ bezoekers een drankje aan

De VVOJ organiseert de Café-avonden gratis voor haar leden; niet-leden zijn welkom mits ze journalist zijn en betalen €5 entree. Aanmelden is verplicht: stuur een mail naar cafe@vvoj.org.  (Bij overaanmelding krijgen VVOJ-leden voorrang).

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk