Nieuws

Meeloopdag OpenEyes, vakopleiding journalistiek en ondernemerschap

hoorcollege

Ben je geïnteresseerd in de opleiding van OpenEyes, een nieuwe vakschool voor onderzoeksjournalistiek? Dan kun je op 13 april a.s. naar 13 april deelnemen aan de meeloopdag in Alab, Amsterdam. Aanmelden kan door een mail te sturen naar communicatie@verspers.nl.

De inschrijving voor het studiejaar 2015/16 van de vakschool Open Eyes is inmiddels geopend. Open Eyes is een nieuwe vakopleiding  opleiding voor iedereen die een carrière ambieert in de onderzoeksjournalistiek en daarnaast ook wil leren ondernemen. Open Eyes leidt op tot allround mediamakers die hun geld kunnen verdienen met journalistiek werk.

Studenten maken tijdens hun opleiding producties om te verkopen onder begeleiding van toppers uit de beroepspraktijk. Door die extra focus op ondernemerschap wil Open Eyes zich onderscheiden zich van de bestaande universitaire-, particuliere- en hbo-opleidingen.

De vakschool beslaat twee lesdagen per week. Hiernaast is er ruimte om zelfstandig aan studieopdrachten te werken, deze te verkopen en zo eerste stappen te zetten met geld verdienen. Ook is er de mogelijkheid een eigen crowdfundproject op te zetten. Dit geeft deelnemers de kans om tijdens het studiejaar het inschrijfgeld voor Open Eyes terug te verdienen.

Inschrijven voor het nieuwe schooljaar kan door je CV uiterlijk 1 juli 2015 naar info@verspers.nl te mailen.Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk