Nieuws

Meeloopdag OpenEyes, vakopleiding journalistiek en ondernemerschap

hoorcollege

Ben je geïnteresseerd in de opleiding van OpenEyes, een nieuwe vakschool voor onderzoeksjournalistiek? Dan kun je op 13 april a.s. naar 13 april deelnemen aan de meeloopdag in Alab, Amsterdam. Aanmelden kan door een mail te sturen naar communicatie@verspers.nl.

De inschrijving voor het studiejaar 2015/16 van de vakschool Open Eyes is inmiddels geopend. Open Eyes is een nieuwe vakopleiding  opleiding voor iedereen die een carrière ambieert in de onderzoeksjournalistiek en daarnaast ook wil leren ondernemen. Open Eyes leidt op tot allround mediamakers die hun geld kunnen verdienen met journalistiek werk.

Studenten maken tijdens hun opleiding producties om te verkopen onder begeleiding van toppers uit de beroepspraktijk. Door die extra focus op ondernemerschap wil Open Eyes zich onderscheiden zich van de bestaande universitaire-, particuliere- en hbo-opleidingen.

De vakschool beslaat twee lesdagen per week. Hiernaast is er ruimte om zelfstandig aan studieopdrachten te werken, deze te verkopen en zo eerste stappen te zetten met geld verdienen. Ook is er de mogelijkheid een eigen crowdfundproject op te zetten. Dit geeft deelnemers de kans om tijdens het studiejaar het inschrijfgeld voor Open Eyes terug te verdienen.

Inschrijven voor het nieuwe schooljaar kan door je CV uiterlijk 1 juli 2015 naar info@verspers.nl te mailen.Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk