Nieuws

Programma Dataharvest bekend

dataharvestsnit

Het programma van de jaarlijkse Dataharvest in Brussel is vrijwel rond. Van 7 tot 10 mei komen in Brussel weer tientallen programmeurs en journalisten samen te leren hoe je grote datasets om kunt zetten in journalistieke verhalen. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere het belang van internationale samenwerking, manieren om verhalen over  belastingontduiking op te stellen, het belang van open platforms bij de verslaggeving over de Europese Unie, en manieren waarop je overheidsuitgaven kunt bijhouden in Hongarije. Ook de Wet Openbaarheid van Bestuur komt uitgebreid aan de orde. Onder de sprekers vind je onder andere Brigitte Alfter (Journalism Fund), Anne-Lise Bouyer (Journalism++), Roman Anin (Novaya Gazeta), Kristof Klerix (MO Magazine), Christina Elmer (Spiegel Online) en Daniel Freund (Transparency International). Bekijk het hele programma en schrijf je in voor het grootste datajournalistieke evenement van België en Nederland. Meer informatie vind je hier.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk