Nieuws

Programma Dataharvest bekend

dataharvestsnit

Het programma van de jaarlijkse Dataharvest in Brussel is vrijwel rond. Van 7 tot 10 mei komen in Brussel weer tientallen programmeurs en journalisten samen te leren hoe je grote datasets om kunt zetten in journalistieke verhalen. Thema’s die aan de orde komen zijn onder andere het belang van internationale samenwerking, manieren om verhalen over  belastingontduiking op te stellen, het belang van open platforms bij de verslaggeving over de Europese Unie, en manieren waarop je overheidsuitgaven kunt bijhouden in Hongarije. Ook de Wet Openbaarheid van Bestuur komt uitgebreid aan de orde. Onder de sprekers vind je onder andere Brigitte Alfter (Journalism Fund), Anne-Lise Bouyer (Journalism++), Roman Anin (Novaya Gazeta), Kristof Klerix (MO Magazine), Christina Elmer (Spiegel Online) en Daniel Freund (Transparency International). Bekijk het hele programma en schrijf je in voor het grootste datajournalistieke evenement van België en Nederland. Meer informatie vind je hier.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk