Nieuws, VVOJ Activiteiten

Mediacafé Gent 23 april: De devaluatie van persfotografie

fotocamera

Fotografie zou volgens sommigen een droombaan zijn, maar de vacatures voor voltijd persfotografen zijn schaars. Wordt het beroep bedreigd nu bijna iedereen altijd een camera op zak heeft? Betaalt men persfotografen voldoende voor hun werk? Beelden worden gewoon vastgelegd, terwijl achter foto’s een verhaal zit, maar erkent men fotografen hier nog voor? Daarover gaat het komende Mediacafé in Gent op 23 april.

Het Mediacafé is een initiatief van deBuren, het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek en VVOJ, mee georganiseerd door Zebrastraat en met de steun van VVJ.

Sprekers bij het komende Mediacafé zijn o.a. Lieven Van Assche (Imagedesk.be, voorzitter Vlaamse Vereniging van Beeldjournalisten, VVBJ) en Martijn Kleppe (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Het Mediacafé vindt plaats op donderdag 23 april 2015 om 19:30 uur, Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent

De toegang is gratis, maar graag reserveren via www.deburen.eu of +32(0)2 212 19 30.

 

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk