Nieuws, VVOJ Activiteiten

Mediacafé Gent 23 april: De devaluatie van persfotografie

fotocamera

Fotografie zou volgens sommigen een droombaan zijn, maar de vacatures voor voltijd persfotografen zijn schaars. Wordt het beroep bedreigd nu bijna iedereen altijd een camera op zak heeft? Betaalt men persfotografen voldoende voor hun werk? Beelden worden gewoon vastgelegd, terwijl achter foto’s een verhaal zit, maar erkent men fotografen hier nog voor? Daarover gaat het komende Mediacafé in Gent op 23 april.

Het Mediacafé is een initiatief van deBuren, het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek en VVOJ, mee georganiseerd door Zebrastraat en met de steun van VVJ.

Sprekers bij het komende Mediacafé zijn o.a. Lieven Van Assche (Imagedesk.be, voorzitter Vlaamse Vereniging van Beeldjournalisten, VVBJ) en Martijn Kleppe (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Het Mediacafé vindt plaats op donderdag 23 april 2015 om 19:30 uur, Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent

De toegang is gratis, maar graag reserveren via www.deburen.eu of +32(0)2 212 19 30.

 

 

Gerelateerde artikelen

Is er een manier waarop pers en pr constructiever kunnen samenwerken? Die vraag stond centraal in de gesprekken die Zembla-onderzoeksjournalist Ton van der Ham voerde met ‘de andere kant’.

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk