Nieuws, VVOJ Activiteiten

Mediacafé Gent 23 april: De devaluatie van persfotografie

fotocamera

Fotografie zou volgens sommigen een droombaan zijn, maar de vacatures voor voltijd persfotografen zijn schaars. Wordt het beroep bedreigd nu bijna iedereen altijd een camera op zak heeft? Betaalt men persfotografen voldoende voor hun werk? Beelden worden gewoon vastgelegd, terwijl achter foto’s een verhaal zit, maar erkent men fotografen hier nog voor? Daarover gaat het komende Mediacafé in Gent op 23 april.

Het Mediacafé is een initiatief van deBuren, het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek en VVOJ, mee georganiseerd door Zebrastraat en met de steun van VVJ.

Sprekers bij het komende Mediacafé zijn o.a. Lieven Van Assche (Imagedesk.be, voorzitter Vlaamse Vereniging van Beeldjournalisten, VVBJ) en Martijn Kleppe (Erasmus Universiteit Rotterdam).

Het Mediacafé vindt plaats op donderdag 23 april 2015 om 19:30 uur, Zebrastraat, Zebrastraat 32, 9000 Gent

De toegang is gratis, maar graag reserveren via www.deburen.eu of +32(0)2 212 19 30.

 

 

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk