Nieuws

Nationaal Archief gastheer VVOJ Conferentie 2015

Nationaal Archief

Het Nationaal Archief in Den Haag zal op 20 en 21 november 2015 gastheer zijn van de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek. Over het centrale thema wordt nog driftig overlegd, maar dat documentatie en informatie (bewaren, zoeken én vooral vinden, in elke vorm en van elk soort die een archief maar kan herbergen) een hoofdrol zullen krijgen is logisch. Maar ook zoeken we op wat Vlaanderen en Nederland bindt – in het jaar dat in het Nationaal Archief een grote tentoonstelling wordt gewijd aan Koning Willem I, de laatste koning die nog over verenigde Nederlanden heerste.

Het Nationaal Archief ligt in het hart van Den Haag, naast het Centraal Station en is dus uitstekend te bereiken (als je maar niet met de auto wilt komen). De conferentie-organisatie zal ondersteund worden door de studenten van de Master Journalistiek en Media van de Universiteit van Amsterdam, een opleiding met een stevige nadruk op het doen van journalistiek onderzoek.

De gemeente Den Haag biedt de congresgangers op 20 november een welkomstreceptie aan, waar burgemeester Jozias van Aartsen de deelnemers zal toespreken.

Wie de congresorganisatie wil helpen met ideeën, organiseren of andere input: mail het bestuur. En houd de website in de gaten voor meer informatie over inhoud, tarieven en hotels. Early bird registratie start in juni.

 

De conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door:

Print

 

 

 

 

logo UvA

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk