Nieuws, Woo

Nieuwe Wob-cursussen Roger Vleugels

WOB-illustratie

Wob-specialist Roger Vleugels hervat dit voorjaar zijn cursussen over de Wet Openbaarheid van Bestuur. Vanwege persoonlijke omstandigheden had Vleugels, dé Wob-specialist van Nederland, een aantal van zijn activiteiten een half jaar op een laag pitje gezet. Maar inmiddels kun je je weer aanmelden voor de basiscursus Wet Openbaarheid van Bestuur. In april en mei zal de cursus, die drie avonden in beslag neemt, in Utrecht worden gehouden. De data staan nog niet vast. De prijs is 400 euro, en deelnemers ontvangen een toolkit en certificaat na deelname. Voor meer informatie én de aanmeldformulieren ga je naar de VVOJ-pagina voor cursussen in Nederland.

TIP: Op de algemene VVOJ-trainingspagina vindt je de weg naar álle cursussen, opleidingen en trainingen Journalistiek, zowel in Nederland als in Vlaanderen.

 

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk