Nieuws

Programma Trainingsdag Regionaal Onderzoek 2015 bekend

lokale beeld

Het programma en de sprekers van de trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek 2015 zijn bekend. Op 18 april spreken in Utrecht onder andere Henri Beunders, Dimitri Tokmetzis, Bas van de Sluis, Arnoud Bodde en IT-journalist Brenno de Winter. Bekijk hier de volledige sprekerslijst en het programma van de trainingsdag.

Het maximaal aantal inschrijvingen is bereikt. Daarom is inschrijven niet meer mogelijk. Wil je op de wachtlijst worden geplaatst, stuur dan een e-mail naar secretariaat@vvoj.org.

Deze trainingsdag wordt mede mogelijk gemaakt door:

PrintHogeschool Utrecht

 

roos logo

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU) heeft besloten om een bijzondere leerstoel Onderzoeksjournalistiek in te stellen. De leerstoel wordt voor 5 jaar ingesteld en is tot stand gekomen op initiatief van de Vlaams-Nederlandse Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ). Voor de financiering zijn Vereniging Veronica, Gieskes-Strijbis Fonds en Stichting Democratie en Media bij dit initiatief betrokken.

Journalisten zijn niet tevreden over de afhandeling van Woo-verzoeken. Het duurt vaak lang, levert soms weinig op, en de communicatie kan volgens hen beter. Veel winst lijkt te halen uit tijdig en open overleg en praktische afspraken tussen Woo-behandelaars en de journalisten.

Dit volgt uit een onderzoek waaraan 256 (onderzoeks)journalisten deelnamen en waarvoor een dialoogtafel met journalisten en Woo-behandelaars van de overheid is georganiseerd.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk