Biografie

Henk van Gelder

Henk van GelderHenk van Gelder is verslaggever bij de Gelderlander. Hij begon in 1987 bij het betaalde nieuwsblad de Kamper Courant. In de jaren negentig was hij politieverslaggever bij de Arnhemse Courant. Na de fusie met de Gelderlander in 2000 werkte Henk tien jaar als algemeen verslaggever bij De Gelderlander. Hij werkt nu op de Arnhemse stadsredactie.

Als verslaggever schreef hij over tal van politie en justitiezaken, waaronder de Arnhemse Villamoord en de moord op Maja Bradaric. Voor de moord op de Nijmeegse Mientjes verrichtte hij in Marokko onderzoek. Voor zijn verhalen over de corruptie en vriendjespolitiek binnen het politiekorps Gelderland-Midden ontving hij de redactieprijs van de Gelderlander.

Samen hebben Henk van Gelder en Paul Bolwerk verschillende onthullingen gehad in zaken als de moord op politicus Pim Fortuyn, de ontvoering van miljonairsdochter Claudia Melchers, de moord op de Nijmeegse activist Louis Sévèke en opkomend radicalisme/antisemitisme onder moslimjongeren in de Arnhemse wijk Het Broek.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk