Nieuws

VVOJ-training News Impact Summit online

B-nWcnuXAAAHTgX

Tijdens de News Impact Summit op 24 februari in Brussel verzorgde Winny de Jong (OneWorld) namens de VVOJ een training in datavisualisatie. Wat kan je inspireren, waar vind je goede beeld-ideeën en wat doe je met die creativiteit? De Jong maakte een samenvatting van haar presentatie en voegde een serie interessante links toe, te vinden op haar blog.

De VVOJ was gevraagd door het European Journalism Centre en News Lab @Google om een presentatie te verzorgen op het gebied van datajournalistiek.

De Jong was één van de vele interessante sprekers tijdens deze bijeenkomst. Voor meer interessants vanaf de eerste officiële News Impact Summit (er volgen er nog zeven, door heel Europa), zoek bijvoorbeeld op Twitter op #nisbxl.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk