Cafe, Nieuws, VVOJ Activiteiten

Livestream! Mediacafé Gent 26-2: Vernieuwers in de journalistiek

Voor dit café is een livestream beschikbaar.

Voorbij zijn de tijden waarin nieuws en informatie uitsluitend van de journalist naar de burger stroomden. De digitale revolutie heeft de weg geopend naar nieuwe vormen van (onderzoeks)journalistiek.

Dankzij internet kan de burger ingeschakeld worden in het journalistieke proces. Daarnaast worden big data steeds belangrijker voor freelancers en op redacties. Crowdsourcing, burgerjournalistiek, data driven journalism: allemaal innovatieve vormen van journalistiek. Of waarom niet eens een newsgame maken?

René van Zanten (Stimuleringsfonds voor de Journalistiek), Philippa Law (werkte aan projecten als  GuardianWitness, BBC Fusion en BBC Voices) en Hans Dreesen (een van de mensen achter Open VRT) discussiëren onder leiding van radioproducer Helena De Groot (Klara) over innovatie in de journalistiek.

Dit mediacafé zal deels plaatsvinden in het Engels.

Meer details hier of hier.

Het Mediacafé in Gent is een samenwerking van VVOJ, Fonds Pascal Decroos en DeBuren, en wordt ondersteund door de VVJ en Zebrastraat.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk