Cafe, Nieuws, VVOJ Activiteiten

Livestream! Mediacafé Gent 26-2: Vernieuwers in de journalistiek

Voor dit café is een livestream beschikbaar.

Voorbij zijn de tijden waarin nieuws en informatie uitsluitend van de journalist naar de burger stroomden. De digitale revolutie heeft de weg geopend naar nieuwe vormen van (onderzoeks)journalistiek.

Dankzij internet kan de burger ingeschakeld worden in het journalistieke proces. Daarnaast worden big data steeds belangrijker voor freelancers en op redacties. Crowdsourcing, burgerjournalistiek, data driven journalism: allemaal innovatieve vormen van journalistiek. Of waarom niet eens een newsgame maken?

René van Zanten (Stimuleringsfonds voor de Journalistiek), Philippa Law (werkte aan projecten als  GuardianWitness, BBC Fusion en BBC Voices) en Hans Dreesen (een van de mensen achter Open VRT) discussiëren onder leiding van radioproducer Helena De Groot (Klara) over innovatie in de journalistiek.

Dit mediacafé zal deels plaatsvinden in het Engels.

Meer details hier of hier.

Het Mediacafé in Gent is een samenwerking van VVOJ, Fonds Pascal Decroos en DeBuren, en wordt ondersteund door de VVJ en Zebrastraat.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk