Nieuws

VVOJ mede-organisator News Impact Summit Brussel

Met een serie gratis eendaagse trainingsdagen willen het European Journalism Center en News Lab at Google innovatieve digitale technieken onder de aandacht brengen van journalisten in heel Europa. Voor de eerste officiële News Impact Summit in Brussel op 24 februari aanstaande hebben EJC en Google de VVOJ gevraagd om de dag mee vorm te geven.

De News Impact Summit bestaat uit trainingen, inspiratiesessies en discussiepanels en is bestemd voor journalisten, editors en mediahuizen die vernieuwing zoeken in hun dagelijkse berichtgeving en werkzaamheden. De top in Brussel zal speciaal aandacht besteden aan berichtgeving over de Europese Unie. Vanuit de VVOJ zal datajournalist Winny de Jong (OneWorld) een workshop over datavisualisatie en het vinden van Europese data verzorgen. Speciale tutorials hiervoor worden aan de deelnemers (en later aan alle VVOJ-leden) beschikbaar gesteld.

Toegang is gratis, maar wacht niet te lang met opgeven: het loopt nu al storm.

Zie voor alle informatie de speciale website.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk