Nieuws

VVOJ mede-organisator News Impact Summit Brussel

Met een serie gratis eendaagse trainingsdagen willen het European Journalism Center en News Lab at Google innovatieve digitale technieken onder de aandacht brengen van journalisten in heel Europa. Voor de eerste officiële News Impact Summit in Brussel op 24 februari aanstaande hebben EJC en Google de VVOJ gevraagd om de dag mee vorm te geven.

De News Impact Summit bestaat uit trainingen, inspiratiesessies en discussiepanels en is bestemd voor journalisten, editors en mediahuizen die vernieuwing zoeken in hun dagelijkse berichtgeving en werkzaamheden. De top in Brussel zal speciaal aandacht besteden aan berichtgeving over de Europese Unie. Vanuit de VVOJ zal datajournalist Winny de Jong (OneWorld) een workshop over datavisualisatie en het vinden van Europese data verzorgen. Speciale tutorials hiervoor worden aan de deelnemers (en later aan alle VVOJ-leden) beschikbaar gesteld.

Toegang is gratis, maar wacht niet te lang met opgeven: het loopt nu al storm.

Zie voor alle informatie de speciale website.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk