Nieuws

VVOJ mede-organisator News Impact Summit Brussel

Met een serie gratis eendaagse trainingsdagen willen het European Journalism Center en News Lab at Google innovatieve digitale technieken onder de aandacht brengen van journalisten in heel Europa. Voor de eerste officiële News Impact Summit in Brussel op 24 februari aanstaande hebben EJC en Google de VVOJ gevraagd om de dag mee vorm te geven.

De News Impact Summit bestaat uit trainingen, inspiratiesessies en discussiepanels en is bestemd voor journalisten, editors en mediahuizen die vernieuwing zoeken in hun dagelijkse berichtgeving en werkzaamheden. De top in Brussel zal speciaal aandacht besteden aan berichtgeving over de Europese Unie. Vanuit de VVOJ zal datajournalist Winny de Jong (OneWorld) een workshop over datavisualisatie en het vinden van Europese data verzorgen. Speciale tutorials hiervoor worden aan de deelnemers (en later aan alle VVOJ-leden) beschikbaar gesteld.

Toegang is gratis, maar wacht niet te lang met opgeven: het loopt nu al storm.

Zie voor alle informatie de speciale website.

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk