Nieuws

Onderzoeksjournalistiek, een definitie

Voormalig VVOJ-bestuurslid Luuk Sengers begint komende week als docent onderzoeksjournalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Bij de aftrap van zijn docentschap bezon hij zich op de gangbare definities van het vak dat hij gaat doceren. Voldoen die nog wel? Ook de terminologie die de VVOJ al sinds haar oprichting in 2002 hanteert: ‘Kritische en diepgravende journalistiek’? En wat heeft leeftijd ermee te maken?

Sengers schreef een bijdrage voor De Nieuwe Reporter, en hoopt op weerwerk, aanvullingen en discussie. Want: “Een definitie is niks als hij nergens toe leidt,” zo stelt hij.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk