Nieuws

Onderzoeksjournalistiek, een definitie

Voormalig VVOJ-bestuurslid Luuk Sengers begint komende week als docent onderzoeksjournalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Bij de aftrap van zijn docentschap bezon hij zich op de gangbare definities van het vak dat hij gaat doceren. Voldoen die nog wel? Ook de terminologie die de VVOJ al sinds haar oprichting in 2002 hanteert: ‘Kritische en diepgravende journalistiek’? En wat heeft leeftijd ermee te maken?

Sengers schreef een bijdrage voor De Nieuwe Reporter, en hoopt op weerwerk, aanvullingen en discussie. Want: “Een definitie is niks als hij nergens toe leidt,” zo stelt hij.

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk