Nieuws, VVOJ Vereniging

Voordrachten voor bestuursverkiezing kunnen worden ingediend

Vanaf vandaag, 1 december 2014, kunnen gedurende vier weken voordrachten voor de nieuwe bestuursverkiezingen worden ingediend. Na het terugtreden van het voltallige VVOJ-bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering op 4 juni en de extra ALV op 25 november zullen deze verkiezingen tot een nieuw bestuur moeten leiden. De verkiezingen zullen op 20 januari 2015 (tijdstip en locatie worden nog bekend gemaakt) tijdens een extra Algemene Ledenvergadering leiden tot de benoeming door de ALV van een nieuw bestuur, waarna het huidige demissionaire bestuur afgetreden zal zijn.

De ledenvergadering heeft op 4 juni de directie het mandaat gegeven om de bestuursverkiezingen volgens een transparante methode te organiseren. Tot een nieuw bestuur aantreedt zal het demissionaire bestuur lopende zaken opvolgen om de continuïteit van de vereniging niet in gevaar te brengen. Lees de volledige procedure voor de bestuursverkiezing.

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk