Nieuws, VVOJ Vereniging

Voordrachten voor bestuursverkiezing kunnen worden ingediend

Vanaf vandaag, 1 december 2014, kunnen gedurende vier weken voordrachten voor de nieuwe bestuursverkiezingen worden ingediend. Na het terugtreden van het voltallige VVOJ-bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering op 4 juni en de extra ALV op 25 november zullen deze verkiezingen tot een nieuw bestuur moeten leiden. De verkiezingen zullen op 20 januari 2015 (tijdstip en locatie worden nog bekend gemaakt) tijdens een extra Algemene Ledenvergadering leiden tot de benoeming door de ALV van een nieuw bestuur, waarna het huidige demissionaire bestuur afgetreden zal zijn.

De ledenvergadering heeft op 4 juni de directie het mandaat gegeven om de bestuursverkiezingen volgens een transparante methode te organiseren. Tot een nieuw bestuur aantreedt zal het demissionaire bestuur lopende zaken opvolgen om de continuïteit van de vereniging niet in gevaar te brengen. Lees de volledige procedure voor de bestuursverkiezing.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk