Cafe, Nieuws

VVOJ Cafe 8 december: De journalistieke waakhond in een regionale kaalslag

Regionale en lokale waakhonden die hun tanden laten zien, ze zijn van levensbelang. Bezuinigingen en tijdsdruk drukken zwaar op redacties van kranten, omroepen en online media in stad en streek.

Maar in tijden van regionale kaalslag ontluiken her en der nieuwe initiatieven voor kwaliteitsjournalistiek, met een nadruk op research, onderzoek en samenwerking.

In een speciaal VVOJ Café op maandagavond 8 december, op locatie in het fraaie Groningen, geeft het Dagblad van het Noorden een openhartig kijkje achter de schermen.

Hoe slagen ze erin met de regelmaat van de klok journalistieke onthullingen te publiceren? En wat valt er in een dossier als het aardgasdrama nog meer te onderzoeken?

Bas van Sluis, Jan Rozendaal en Henk Blanken laten hun licht schijnen over deze en andere kwesties. Onderzoeksveteranen, Geert-Jan Laan en professor/auteur Flip de Kam, leveren een prikkelende bijdrage, net als jonge honden van alle soorten media.

VVOJ-café op 8 december, 19.30 uur.

Café Wolthoorn & Co, Turftorenstraat 6, Groningen.

Inloop vanaf 19.00 uur

Entree: Gratis. Bij overaanmelding krijgen leden voorrang.

Aanmelden: Meld je aan met een mailtje naar cafe@vvoj.org

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk