Cafe, Nieuws

VVOJ Cafe 8 december: De journalistieke waakhond in een regionale kaalslag

Regionale en lokale waakhonden die hun tanden laten zien, ze zijn van levensbelang. Bezuinigingen en tijdsdruk drukken zwaar op redacties van kranten, omroepen en online media in stad en streek.

Maar in tijden van regionale kaalslag ontluiken her en der nieuwe initiatieven voor kwaliteitsjournalistiek, met een nadruk op research, onderzoek en samenwerking.

In een speciaal VVOJ Café op maandagavond 8 december, op locatie in het fraaie Groningen, geeft het Dagblad van het Noorden een openhartig kijkje achter de schermen.

Hoe slagen ze erin met de regelmaat van de klok journalistieke onthullingen te publiceren? En wat valt er in een dossier als het aardgasdrama nog meer te onderzoeken?

Bas van Sluis, Jan Rozendaal en Henk Blanken laten hun licht schijnen over deze en andere kwesties. Onderzoeksveteranen, Geert-Jan Laan en professor/auteur Flip de Kam, leveren een prikkelende bijdrage, net als jonge honden van alle soorten media.

VVOJ-café op 8 december, 19.30 uur.

Café Wolthoorn & Co, Turftorenstraat 6, Groningen.

Inloop vanaf 19.00 uur

Entree: Gratis. Bij overaanmelding krijgen leden voorrang.

Aanmelden: Meld je aan met een mailtje naar cafe@vvoj.org

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Hoe komt de journalistiek uit de crisisstand? Ontsnapt ons vak na de opeenstapeling van crises – corona, Oekraïne, klimaat, gas, vertrouwen en wat niet meer – ooit nog uit het frame waar ze zelf zo verslaafd aan is?

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk