Nieuws

Conferentie afgesloten, foto’s en verslagen online

De foto’s en verslagen van de jaarlijkse VVOJ-conferentie staan inmiddels online. Zeker 300 journalisten woonden op 7 en 8 november in het Vlaamse Kortrijk het grootste jaarlijkse congres voor onderzoeksjournalisten in Vlaanderen en Nederland bij. Thema was oorlog en vredesvraagstukken, voortbordurend op de honderdste gedenkdag van de Eerste Wereldoorlog, die eveneens dit weekend in Vlaanderen plaatsvond.
Bekijk hier de conferentiepagina met de foto’s, video’s, verslagen en presentaties. De komende weken zal deze pagina verder worden aangevuld. Heb je eigen foto’s of presentaties? Stuur die graag naar webredactie@vvoj.org

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk