Biografie

Korneel de Rynck

Korneel de RynckKorneel De Rynck (1986, Kortrijk) is historicus, master internationale politiek en schrijver. Hij studeerde Moderne Geschiedenis aan de KULAK en KU Leuven en ontving de Vlaamse Scriptieprijs 2008 voor zijn scriptie Nicht alles war gut, aber vieles war besserEen verklaring van de Ostidentität en de nostalgie naar de DDR in het huidige Oost-Duitsland (1990-2008).

Daarna werd hij Master in de Vergelijkende en Internationale Politiek (KU Leuven). Hij verrichtte onderzoek in de Palestijnse Westelijke Jordaanoever en in Israël voor een nieuwe thesis, Us here, them there. Is er Apartheid in Israël en de Westbank?. De scriptie werd ingekort tot een MO*-paper.

In oktober 2011 verscheen zijn boekdebuut, De tuin van Tito. Een reis langs de spoorlijn Belgrado-Sarajevo(EPO). Voor dit project kreeg hij financiële steun van het Fonds voor Bijzondere Journalistieke Projecten (Nederland) en het Fonds Pascal Decroos voor Bijzondere Journalistiek. Het boek werd zeer positief onthaald in de media, won de Groene Waterman-publieksprijs en werd genomineerd voor de VPRO Bob den Uyl-prijs voor het beste Nederlandstalige reisboek. Er volgde ook een lezingentournee.

Zijn tweede boek, IJzeren oogst. Een reis door Europa en de Grote Oorlog (De Bezige Bij Antwerpen), verscheen in maart 2014, naar aanleiding van de honderdjarige herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Hierbij kreeg hij de steun van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Links:
Korneel de Rynck op LinkedIn
Website Korneel de Rynck

 

 

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk