Biografie

Dimitri Tokmetzis

Dimitri TokmetzisDimitri Tokmetzis (1975) is historicus. Hij is als datajournalist verbonden aan De Correspondent, voorheen was hij werkzaam bij Sargasso. Dimitri Tokmetzis won in 2014 twee journalistieke prijzen voor zijn werk over online trackers en metadata. Dimitri is echter geen harde techneut, maar een ouderwetse ‘alfa’ die gaandeweg, in de VS, zich allerlei technische onderzoeksvaardigheden heeft eigengemaakt.
Dimitri is zijn loopbaan in 2001 begonnen bij het Utrechts Nieuwsblad en werkte vijf jaar lang voor verschillende Wegenerkranten.
Een jaar na de fusie met het AD zegde hij zijn baan op om als freelancer vanuit Maastricht te gaan werken. Al snel kwam hij terecht op de onderzoeksredactie van NRC Handelsblad en schreef hij enkele jaren voor het Zaterdags Bijvoegsel. Nadat hij in 2008 naar New York verhuisde, is hij zich gaan toeleggen op online en datajournalistiek. Aan beide heeft hij zijn hart inmiddels verpand.

Links:
Dimitri Tokmetzis op Twitter
Dimitri Tokmetzis op LinkedIn
Interview VVOJ Medialab met Dimitri Tokmetzis, 14 november 2013

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk