Biografie

Frits van Exter

Frits van ExterFrits van Exter (1955) is een Nederlands journalist en hoofdredacteur. Na de School voor Journalistiek ging Van Exter in 1978 bij het dagblad Trouw werken. Hij was achtereenvolgens stadsverslaggever in Amsterdam, algemeen verslaggever, buitenlandredacteur, chef buitenlandredactie en redacteur bij de zaterdagse bijlage. In 1996 werd hij adjunct-hoofdredacteur, twee jaar later hoofdredacteur.In 1992 won hij de Prijs voor de Dagbladjournalistiek met een reeks reportages over de verhoudingen tussen Noord en Zuid, aan de hand van twee landen (Ghana en Nederland en één product (cacao)). Op 1 april 2007 nam hij afscheid als hoofdredacteur. Sindsdien is hij bij PCM-Uitgevers belast met verschillende redactionele projecten. Hij was initiatiefnemer en bestuurslid van de Stichting Jaarprijzen voor de Journalistiek, die in 2007 de eerste Tegels uitreikte voor de beste journalistieke prestaties.
Op 1 april 2007 trad hij terug als hoofdredacteur van Trouw. Hij werd bij PCM Uitgevers belast met verschillende redactionele projecten, waaronder de begeleiding van de redacties van uitgeverij Kidsweek. In 2008 werd hij tevens tijdelijk adviseur van de hoofdredactie van het gratis dagblad DAG.
In september 2008 volgde hij Emile Fallaux op als hoofdredacteur van opinieblad Vrij Nederland.

Links:
Frits van Exter op Twitter
Frits van Exter op LinkedIn

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk