Biografie

Sanne Terlingen

Sanne TerlingenSanne Terlingen (1985) is adjunct-hoofdredacteur a.i. en onderzoeksjournalist bij OneWorld. Ze studeerde Geschiedenis, Journalistiek en Nieuwe Media en African Languages and Cultures aan Universiteit Leiden.

Vanaf 2007 werkte ze als freelance journalist vanuit verschillende Afrikaanse landen, waaronder Oeganda, Ghana, Kameroen en de Democratische Republiek Congo. In die functie begeleidde ze studenten journalistiek bij het maken van verhalen in ontwikkelingslanden.

In 2011 trad Terlingen toe tot de redactie van OneWorld, alwaar ze zich verder verdiepte in de onderzoeksjournalistiek. Voor haar artikel ‘Paradijs voor Pedo’s, over kindersekstoerisme in Ghana’ontving ze in 2013 de Loep aanmoedigingsprijs. In 2014 won ze de Tegel publieksprijs voor ‘Paradijs voor Pedo’s – wordt vervolgd’, en een reportage over cocaïnehandel in Ghana. Op dit moment doet ze onderzoek naar Eritrese vluchtelingen. 

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk