Biografie

Rinke van den Brink

Rinke van den BrinkRinke van den Brink (1955) is sinds 2005 redacteur gezondheidszorg van NOS Nieuws en schrijver. Begon bij De Waarheid. Werkte als freelancer onder meer voor VARA- en VPRO-radio, was Nederlands correspondent van de Waalse omroep Rtbf en dagblad Le Soir en redacteur van Vrij Nederland. Schreef vier boeken over extreem-rechts in West-Europa, waaronder De Internationale van de Haat (1994) en In de greep van de angst (2005).

In 1993 ontving hij van het Anti Discriminatie Overleg de ADO-Mediaprijs voor de wijze waarop hij extreem-rechts al jaren systematisch en kritisch volgt.

‘Daarbij schrijft hij boeiend en zeer leesbaar, waardoor men zijn verhalen, hoe somber de inhoud soms ook mag stemmen, bepaald niet voor zijn of haar verdriet leest. Ze lezen als een roman’, oordeelde de jury.

Links
Rinke van den Brink op Twitter
Boeken van Rinke van den Brink
Rinke van den Brink op LinkedIn

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk