Biografie

Jeroen Akkermans

Jeroen AkkermansJeroen Akkermans (1963) is nieuwscorrespondent voor onder andere RTL.

Jeroen Akkermans begon in 1989 als producer, redacteur en verslaggever op de speciale Europa-redactie van het RTL Nieuws. In 1991 werd Akkermans correspondent in Moskou. Ervaring deed hij al eerder op tijdens journalistieke werkzaamheden voor onder meer Super Channel, Reuters-TV en European Business Today. In Rusland maakte hij de documentaire Gijzelaars van de Goelag.

In 1994 ontving hij de Dick Scherpenzeelprijs voor zijn reportages over de oorlog in Tsjetsjenië. Van 1996 tot 2001 was Akkermans correspondent in Londen. Sinds 2001 reist Akkermans vanuit standplaats Berlijn door Duitsland, Oost-Europa en de Balkan als correspondent voor RTL Nieuws. In 2002 maakte hij de documentaire De Schröder en Stoiber TV-show.

Links:
Jeroen Akkermans op Twitter
Journalistieke foto’s van Jeroen Akkermans
Jeroen Akkermans bij RTL

 

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk