Nieuws

Global Conference 2015 terug in Europa

Na Kiev (2011) en Rio de Janeiro (2013) keert de Global Investigative Journalism Conference in 2015 terug naar Europa, naar Lillehammer om precies te zijn. Ja, daar was de GIJC al eens (in 2008), maar het kunnen houden van een conferentie op één locatie, waar ook gegeten, geslapen en gefeest kan worden sprak het Global Netwerk dermate aan dat de Noorse zusterorganisatie van VVOJ, SKUP, opnieuw een wereldconferentie kan gaan organiseren.

Afgelopen week brachten de collega’s een eerste bezoek aan de locatie, en ze zijn nu al enthousiast over de mogelijkheden die het kleine dorp twee uur ten noorden van Oslo biedt. Lees hun verslag hier, en zet de data al vast in je agenda: 8 – 11 oktober 2015.

Uiteraard zal de VVOJ haar steentje bijdrage in het samenstellen van een inspirerend programma. Maar er zal ook zeker gewerkt worden aan het krijgen van een goede financiële deal voor Nederlandse en Vlaamse deelnemers. Degenen die er in 2008 al eens bij waren weten het vast nog wel: Noorwegen is niet goedkoop, maar als je je een beetje inhoudt wat betreft het bier in de bar rolt er straks vast een redelijke prijs uit voor VVOJ-leden die zich weer eens in een internationaal onderzoeksbad willen onderdompelen. We’ll keep you posted!

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk