Nieuws

Global Conference 2015 terug in Europa

Na Kiev (2011) en Rio de Janeiro (2013) keert de Global Investigative Journalism Conference in 2015 terug naar Europa, naar Lillehammer om precies te zijn. Ja, daar was de GIJC al eens (in 2008), maar het kunnen houden van een conferentie op één locatie, waar ook gegeten, geslapen en gefeest kan worden sprak het Global Netwerk dermate aan dat de Noorse zusterorganisatie van VVOJ, SKUP, opnieuw een wereldconferentie kan gaan organiseren.

Afgelopen week brachten de collega’s een eerste bezoek aan de locatie, en ze zijn nu al enthousiast over de mogelijkheden die het kleine dorp twee uur ten noorden van Oslo biedt. Lees hun verslag hier, en zet de data al vast in je agenda: 8 – 11 oktober 2015.

Uiteraard zal de VVOJ haar steentje bijdrage in het samenstellen van een inspirerend programma. Maar er zal ook zeker gewerkt worden aan het krijgen van een goede financiële deal voor Nederlandse en Vlaamse deelnemers. Degenen die er in 2008 al eens bij waren weten het vast nog wel: Noorwegen is niet goedkoop, maar als je je een beetje inhoudt wat betreft het bier in de bar rolt er straks vast een redelijke prijs uit voor VVOJ-leden die zich weer eens in een internationaal onderzoeksbad willen onderdompelen. We’ll keep you posted!

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk