Biografie

Huub Schuijn

Huub SchuijnHuub Schuijn (1990) is een jonge ondernemer, socioloog en communicatiewetenschapper. Hij verwondert zich over hoe marketeers en spindoctors, evenals mediaredacties en opinieleiders, vaak bepalen wat de burger/consument/kiezer te zien krijgt om zich een beeld mee te vormen en uiteindelijk te ‘kiezen’. Onze sociale omgeving geeft daarbij vaak het laatste zetje. Kunnen we kiezen of volgen we herkauwend de rest van de kudde? Wat zou de rol van journalistiek bij deze informatieverschaffing moeten zijn?

Huub werkt met Sybren Kooistra en Wadim Seminksy aan de innovatieve startup Yournalism, waarmee hij de Persinnovatie Prijs, de Tegel Toekomstprijs en de ‘social benefit award’ van Google Startup Weekend won. Hiervoor werkt hij voor meerdere opdrachtgevers als zzp’er op het gebied van business strategie, marketing, en het faciliteren van brainstormsessies

Huub Schuijn studeerde Sociologie en neurowetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen, en een master Persuasive Communication aan de Universiteit van Amsterdam.

 

Links:
Huub Schuin op Twitter
Huub Schuijn op
Huub Schuijn op Facebook

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk