Conferentie, Nieuws

Voorlopig programma Kortrijk 2014 bekend

Het voorlopige programma van het jaarlijkse VVOJ-congres is bekend. Francesca Panetta (The Guardian) zal in een keynote speech vertellen hoe in de bijzondere productie over de Grote Oorlog, A Global Guide to the First World War, moderne verslaggeving en historische content samenkomen. Andere bekende journalisten die een bijdrage leveren zijn Nils Mulvad (Aarhus School of Communication), Arjen Kamphuis (Center for Investigative Journalism, Londen) en Juliana Ruhfuss (Al Jazeera).

Bekijk hier alle voorlopige programma informatie. De komende weken wordt deze pagina aangevuld met nieuwe onderdelen en namen. Wacht niet langer en schrijf je in voor de conferentie in Kortrijk, het grootste jaarlijkse evenement voor onderzoeksjournalisten in Vlaanderen en Nederland.

 

 

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk