Nieuws

Verslag Visualize it!

Hoe zet je droge feiten uit een database om in een visueel prettig ogend en ook duidelijk journalistiek verhaal? Dat was het thema van Visualize it! De tweedaagse conferentie georganiseerd door het Centrum voor Communicatie en Journalistiek van de Hogeschool Utrecht, Every Picture tells a Story en de VVOJ, gewijd aan datavisualisatie, was al weken vooraf uitverkocht.

Op 4 september zetten Amanda Cox (The New York Times), Paul Blickle (Zeit Online), Andy Kirk (Visualizingdata.com) en Robin Houston (Kiln.it) hun mooiste presentaties in de zon. Het project Every Picture tells a Story gaf een korte impressie van de eerste onderzoeksresultaten. Op 5 september volgden ruim 40 journalisten gespecialiseerde trainingen bij Cox, Kirk en Blickle.

Op de website van Persinnovatie een eerste verslag, kijk voor de foto-impressie van het Centrum voor Communicatie en Journalistiek hier.

Op de VVOJ conferentie Onderzoeksjournalistiek zal meer aandacht zijn voor multimediaprojecten en datavisualisaties, waaronder het bijzondere project dat Kiln maakte samen met The Guardian, First World War, the story of a global conflict.

Foto: Femke van den Heuvel 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Wil je bijgepraat worden door collega’s over hun lokale onderzoeksverhalen? Wil je snel overheidsstukken kunnen vinden en doorzoeken? De verhalen liggen op straat, maar je moet ze wel vinden. Prominente sprekers geven een kijkje in hun keuken op dinsdagmiddag 21 mei in Alkmaar.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk