Cafe, Nieuws

VVOJ Jongerencafé: onderzoek in het buitenland

Wil je graag een onderzoeksverhaal maken in het buitenland? Of wil je een Nederlands verhaal aanvullen met informatie uit het buitenland? Hoe begin je? En waar haal je voldoende geld vandaan? Praktijkverhalen, tips en inspiratie. Kom naar het VVOJ-Jongerencafé.

Te gast zijn:
Fleur Launspach (Freelance journalist), Arne Doornebal (schrijvend journalist en radiomaker), Hans Ariëns (hoofdredacteur OneWorld) en Janneke van Riel (Postcodeloterijfonds). De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Jildou van Opzeeland (EenVandaag).

Waar? Café Willem Slok Utrecht
Wanneer? 17 september 2014 om 19.00
Kosten? Gratis voor leden, 5 euro voor niet leden

Aanmelden via jongeren@vvoj.org

Het VVOJ Jongerencafé is een initiatief van VVOJ Jongeren. Meer informatie over alle activiteiten van VVOJ Jongeren vind je hier.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk