Nieuws

Media Academie komt met Vlaamse opleidingen datajournalistiek

De Vlaamse Media Academie Geschreven Pers komt dit najaar met een speciale opleiding datajournalistiek. De Vlaamse Media Academie is het opleidingstraject van de Vlaamse geschreven pers-uitgevers, gesteund door de Vlaamse overheid. De VVOJ en het Fonds Pascal Decroos verzorgen de opleiding.

De opleiding is exclusief voor Vlaamse journalisten, freelancers en collega’s die aan een medium verbonden zijn. De focus van het programma, dat wordt verzorgd door vier topsprekers uit binnen- en buitenland, ligt op de vraag hoe je van ruwe, feitelijke informatie een prettig lezend journalistiek verhaal maakt.

Op 1 oktober geeft Paul Bradshaw (Birmingham City University) de aftrap van het programma met de training Scraping voor beginners.

De dag daarna volgt Hille van der Kaa (Fontys Hogeschool) met een data boot camp.

Op 10 oktober geeft Eric Hennekam, internet onderzoeker gespecialiseerd in archieven, een training. Hij legt uit hoe je databases en archieven kunt gebruiken om journalistieke verhalen mee te maken.

Op 14 oktober, tot slot, vertelt Paul Myers (online onderzoeksspecialist en trainer bij onder meer de BBC Academy) hoe je sociale media kunt inzetten bij je werk.

Het aantal plaatsen voor deze opleiding is beperkt – wacht niet en schrijf je in. Meer informatie over de locatie, het programma en aanmelden vind je hier.

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk