Nieuws

Nieuwe trainingen, opleiding journalistiek

De komende tijd kun je gebruik maken van een aantal sprankelende, nieuwe trainingsinitiatieven.

De Redactie biedt deze zomer weer een scala aan mogelijkheden. Tussen eind augustus en half september kun je er een kleine twintig trainingen volgen, waaronder cross media storytelling, verhalend schrijven, en research voor verhalen. Bekijk voor meer informatie het volledige programma.

Op 1 september begint vervolgens OpenEyes, een nieuwe journalistieke vakschool die het vak naar eigen zeggen door een moderne, andere bril bekijkt.

‘Onderzoeksjournalistiek en ondernemen staan centraal bij OpenEyes,’ aldus Open-Eyes oprichter Geesje van Haren (die eerder VersPers oprichtte). ‘Voor journalistiek in loondienst of op min of meer vaste freelance basis is in deze tijd steeds minder plaats.’

Dat is dan ook de insteek van de opleiding journalistiek en ondernemerschap van OpenEyes. Je leert er niet alleen onderzoeken en publiceren, maar ook ondernemen. Wie zich wil aanmelden, kan dat doen tot 15 augustus. De eerste lichting start dan twee weken later. Meer informatie vind je hier.

In Zwolle tot slot kun je op 24 september terecht voor een speciale trainingsdag in het kader van de nieuwe wet Passend Onderwijs. Econoom Paul van der Cingel en geograaf Jan Willem van Rijn, allebei bekend van VVOJ-trainingen, zullen deelnemers handvatten geven om de complexe nieuwe situatie van het onderwijs te analyseren. Meer informatie vind je hier.

Tip: bekijk de VVOJ trainingspagina en de VVOJ-agenda en voor meer trainingen, workshops en opleidingen.

 

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk