Conferentie, Nieuws

Schrijf je in voor de conferentie in Kortrijk

Vanaf vandaag kun je je inschrijven voor het VVOJ-congres in Kortrijk. Het grootste jaarlijkse evenement voor onderzoeksjournalisten, dat op 7 en 8 november plaatsvindt, heeft dit jaar ‘oorlog en vrede’ als thema. Dit (mede) in het kader van de 100e herdenking van het begin van de Eerste Wereldoorlog, eveneens in november.

Zoals elk jaar wordt ook tijdens dit congres de prijs voor de beste onderzoeksjournalistieke productie, de Loep, uitgereikt. Bij de opening van de conferentie wordt bovendien de nieuwe editie van het Jaarboek gepresenteerd.

Voorafgaand aan het congres vinden er twee speciale programma’s plaats. Op veler verzoek is er voor de liefhebbers van datajournalistiek opnieuw een databootcamp. En wie zich bezighoudt met oorlog en vrede, kan meedoen aan de speciale excursie naar het Flanders Fields museum in Ieper, gecombineerd met een rondleiding aan het voormalige front van de Eerste Wereldoorlog. Het aantal deelnemers voor zowel de data bootcamp als de excursie is beperkt: meld je dus snel aan!

Het voorlopige programma van het congres kun je hier bekijken.

De ledenprijs voor het congres is 225 euro (niet-leden betalen 455 euro). Studenten kunnen gebruik maken van het speciale studententarief van 99 euro. De complete tariefinformatie vind je hier.

Wacht niet langer en ga naar het inschrijfformulier.

Ben je nog nooit naar een VVOJ-congres geweest en wil je eerst weten wat daar gebeurt voordat je je inschrijft? Bekijk dan onze Conferentie-pagina. En ga naar het Kenniscentrum, waar je de verslagen kunt lezen van alle jaarlijkse VVOJ-congressen, gerangschikt op thema.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk