Nieuws

Loepjury aan de slag, Marleen Teugels juryvoorzitter

VVOJ Loep org

Zomer in de lage landen is voor de jury van De Loep geen komkommertijd. Onder leiding van voormalig onderzoeksjournalist én Loepwinnaar (2007) Marleen Teugels zal de achtkoppige jury de komende maanden de ruim 100 voorgedragen producties lezen, bekijken, beluisteren en wegen. De jury bestaat verder uit Josse Abrahams, Marc Chavannes, Joep Dohmen, Marnix Koolhaas, Alexander Pleijter, Sanne Terlingen en Trees Verleyen.

Teugels werkte tot vorig jaar als onderzoeksjournalist  voor diverse Vlaamse en internationale media. Sinds 2013 is ze adjunct-directeur van Amazone, de vzw die in België gendergelijkheid ondersteunt. In haar vrije tijd zet ze zich als bestuurslid in voor PEN Vlaanderen. Gevraagd waarom ze nu ook de boeiende maar zware taak als juryvoorzitter van De Loep op zich neemt zei ze: “De VVOJ heeft mij en anderen in het vak ook menigmaal een duwtje in de rug gegeven. Dan moet je ook eens wat teruggeven.”

Zie voor meer informatie over De Loep en de procedure, alsook de personalia van de ook dit jaar weer imposante groep vakgenoten die belangeloos hun tijd voor de mooiste prijs in het vakgebied inzetten, de pagina’s van de Loep.

 

 

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk