Nieuws

Loepjury aan de slag, Marleen Teugels juryvoorzitter

VVOJ Loep org

Zomer in de lage landen is voor de jury van De Loep geen komkommertijd. Onder leiding van voormalig onderzoeksjournalist én Loepwinnaar (2007) Marleen Teugels zal de achtkoppige jury de komende maanden de ruim 100 voorgedragen producties lezen, bekijken, beluisteren en wegen. De jury bestaat verder uit Josse Abrahams, Marc Chavannes, Joep Dohmen, Marnix Koolhaas, Alexander Pleijter, Sanne Terlingen en Trees Verleyen.

Teugels werkte tot vorig jaar als onderzoeksjournalist  voor diverse Vlaamse en internationale media. Sinds 2013 is ze adjunct-directeur van Amazone, de vzw die in België gendergelijkheid ondersteunt. In haar vrije tijd zet ze zich als bestuurslid in voor PEN Vlaanderen. Gevraagd waarom ze nu ook de boeiende maar zware taak als juryvoorzitter van De Loep op zich neemt zei ze: “De VVOJ heeft mij en anderen in het vak ook menigmaal een duwtje in de rug gegeven. Dan moet je ook eens wat teruggeven.”

Zie voor meer informatie over De Loep en de procedure, alsook de personalia van de ook dit jaar weer imposante groep vakgenoten die belangeloos hun tijd voor de mooiste prijs in het vakgebied inzetten, de pagina’s van de Loep.

 

 

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk