Nieuws

Loepjury aan de slag, Marleen Teugels juryvoorzitter

VVOJ Loep org

Zomer in de lage landen is voor de jury van De Loep geen komkommertijd. Onder leiding van voormalig onderzoeksjournalist én Loepwinnaar (2007) Marleen Teugels zal de achtkoppige jury de komende maanden de ruim 100 voorgedragen producties lezen, bekijken, beluisteren en wegen. De jury bestaat verder uit Josse Abrahams, Marc Chavannes, Joep Dohmen, Marnix Koolhaas, Alexander Pleijter, Sanne Terlingen en Trees Verleyen.

Teugels werkte tot vorig jaar als onderzoeksjournalist  voor diverse Vlaamse en internationale media. Sinds 2013 is ze adjunct-directeur van Amazone, de vzw die in België gendergelijkheid ondersteunt. In haar vrije tijd zet ze zich als bestuurslid in voor PEN Vlaanderen. Gevraagd waarom ze nu ook de boeiende maar zware taak als juryvoorzitter van De Loep op zich neemt zei ze: “De VVOJ heeft mij en anderen in het vak ook menigmaal een duwtje in de rug gegeven. Dan moet je ook eens wat teruggeven.”

Zie voor meer informatie over De Loep en de procedure, alsook de personalia van de ook dit jaar weer imposante groep vakgenoten die belangeloos hun tijd voor de mooiste prijs in het vakgebied inzetten, de pagina’s van de Loep.

 

 

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk