Nieuws

Data voor een betere wereld? Een nieuw rapport

Bij de grote hoeveelheden data die van alle kanten de samenleving in stromen, kunnen en moeten journalisten een belangrijke rol spelen om er voor de burger ‘chocola’ van te maken. Dat stelt een nieuw rapport van het Center for International Media Assistance CIMA.

De studie onderzoekt in hoeverre het openbaar maken, verwerken en analyseren van allerlei data nieuwsmedia kansen bieden nieuwe inzichten te verschaffen aan de samenleving. Datajournalistiek “also presents a new opportunity for the media development sector to have a notable impact on human development by equipping journalists and media institutions with the ability to make sense of data for citizens.”

Het rapport “Understanding Data: Can News Media Rise to the Challenge?” is hier te downloaden.

It also presents an opportunity for the media development sector to have a notable impact on human development by equipping journalists and media institutions with the ability to make sense of data for citizens. – See more at: http://cima.ned.org/publications/understanding-data-can-news-media-rise-challenge#sthash.NegCphqa.dpuf
It also presents an opportunity for the media development sector to have a notable impact on human development by equipping journalists and media institutions with the ability to make sense of data for citizens. – See more at: http://cima.ned.org/publications/understanding-data-can-news-media-rise-challenge#sthash.NegCphqa.dpuf

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk