Cafe, Nieuws

VVOJ Café 16 juni: Nieuwe vertelvormen voor journalistiek onderzoek

Lex Boon

‘In Colorado, in een dorpje aan de rand van de Rocky Mountains, ligt al twintig jaar een bevroren lijk in een schuurtje.’ Zo begint het verhaal dat Lex Boon maakte over een ingevroren man die ooit weer tot leven gewekt zou moeten worden. De Diepvriesman is geen doorsnee-verhaal, het is een longread van 10.000 woorden verrijkt met video’s, foto’s en een geïntegreerd luisterboek, beschikbaar op verschillende platforms. En dat is niet het enige: Boon maakte er ook een expositie over. In het laatste VVOJ Café van dit seizoen staan vernieuwende vertelvormen centraal: innovatieve manieren om journalistiek onderzoek te presenteren.

Jeroen van Bergeijk

Van de partij is ook Jeroen van Bergeijk van Uitgeverij Fosfor is van de partij. Hij vertelt over de belangstelling onder het publiek en licht onder meer toe welke multimedia-publicaties populair zijn en welke type multimedia het meest in de smaak vallen.

Ludo Hekman

Ook te gast is Ludo Hekman, betrokken bij de journalistieke game ‘On the Ground Reporter‘. Een spel gemaakt op basis van journalistieke uitgangspunten en technieken. Wat is de kracht van nieuwe vertelvormen, welke werken het beste en wat is de impact op het publiek? En praktisch: waar moet je eigenlijk beginnen?

Wanneer: maandag 16 juni
waar: Grand Café-Restaurant 1e Klas, Amsterdam Centraal
Tijd: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)

Vooraf aanmelden verplicht met een mailtje naar cafe@vvoj.org. De VVOJ organiseert Café-avonden voor leden. Niet-leden zijn welkom, mits ze journalist zijn. Bij overaanmelding krijgen VVOJ-leden voorrang. Toegang voor VVOJ-leden is gratis, niet-leden betalen 5 euro.

Gerelateerde artikelen

Met Agnes Walton (Klimaatjournalistiek), Jacqui Banaszynski (Storytelling), Lode Barrezeele (Financiële Journalistiek), Henk van Ess (Search & AI), Wubby Luyendijk en Evert de Vos (Leidinggeven).

Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. Neem deel op 27 mei 2024 om 20.00 via Google Meet. Jouw aanwezigheid en betrokkenheid zijn belangrijk voor de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk