Nieuws

Journalistieke ondernemers, verzamel u!

De traditionele loondienstbaan is ‘uit’, journalistiek ondernemerschap is ‘hot’. Maar, hoe doe je dat, journalistiek ondernemen?
Ben je een journalistieke ondernemer en/of geef je les in journalistiek ondernemerschap? Dan is deze bijeenkomst aan de City University of New York (CUNY) iets voor jou.
Op 10 juli komen internationale toppers in journalistiek ondernemerschap bijeen aan de Amerikaanse oostkust. Deelnemers krijgen de kans om methoden en ervaringen uit te wisselen op het gebied van journalistiek ondernemerschap. De conferentie wordt mogelijk ook op internet uitgezonden, maar zeker is dat nog niet.
City University of New York biedt sinds 2010 een Master in journalistiek ondernemerschap aan, en was daarmee destijds een van de eerste universiteiten.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk