Nieuws

Journalistieke ondernemers, verzamel u!

De traditionele loondienstbaan is ‘uit’, journalistiek ondernemerschap is ‘hot’. Maar, hoe doe je dat, journalistiek ondernemen?
Ben je een journalistieke ondernemer en/of geef je les in journalistiek ondernemerschap? Dan is deze bijeenkomst aan de City University of New York (CUNY) iets voor jou.
Op 10 juli komen internationale toppers in journalistiek ondernemerschap bijeen aan de Amerikaanse oostkust. Deelnemers krijgen de kans om methoden en ervaringen uit te wisselen op het gebied van journalistiek ondernemerschap. De conferentie wordt mogelijk ook op internet uitgezonden, maar zeker is dat nog niet.
City University of New York biedt sinds 2010 een Master in journalistiek ondernemerschap aan, en was daarmee destijds een van de eerste universiteiten.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk