Nieuws

Internationale klokkenluidersconferentie Amsterdam

Op 18 juni vindt er een internationale klokkenluidersconferentie plaats in Amsterdam. Centraal staat de vraag wat er gedaan kan worden om de positie van klokkenluiders te verbeteren. Hoe is de positie van klokkenluiders vanuit juridisch, journalistiek, technologisch én overheids perspectief? De conferentie is bedoeld voor juristen, journalisten, beleidsmakers, en technologische specialisten. Keynote spreker is Annie Machon  – MI5 klokkenluider. Andere bekende namen zijn Fabio Pietrosanti (GlobaLeaks), Dmitro Gnap (Janoekovitj Leaks), Guido Strack (Whistleblowers Network Germany), Klasien Versteeg (Adviespunt Klokkenluiders), Sacha van Geffen, Jurre van Bergen (Greenhost) en vele anderen. De voertaal is Nederlands en Engels. ‘s avonds is er een programma Eén jaar na Edward Snowden. Bekijk hier het volledige programma en meld je aan.

Gerelateerde artikelen

cafe

Alle startende, jonge en aspirant-onderzoeksjournalisten opgelet! Donderdag 20 juni zal er weer een VVOJ Start Café plaatsvinden.

Op de Avond van de Onderzoeksjournalistiek, op vrijdag 21 juni 2024, reikt de VVOJ de prijs voor de beste Nederlandse en Vlaamse onderzoeksjournalistiek uit. Van de 188 inzendingen maken er negen kans op het winnen van De Loep. Drie talenten tot 30 jaar maken kans op het winnen van de ASN Aanmoedigingsprijs.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk