Nieuws

Internationale klokkenluidersconferentie Amsterdam

Op 18 juni vindt er een internationale klokkenluidersconferentie plaats in Amsterdam. Centraal staat de vraag wat er gedaan kan worden om de positie van klokkenluiders te verbeteren. Hoe is de positie van klokkenluiders vanuit juridisch, journalistiek, technologisch én overheids perspectief? De conferentie is bedoeld voor juristen, journalisten, beleidsmakers, en technologische specialisten. Keynote spreker is Annie Machon  – MI5 klokkenluider. Andere bekende namen zijn Fabio Pietrosanti (GlobaLeaks), Dmitro Gnap (Janoekovitj Leaks), Guido Strack (Whistleblowers Network Germany), Klasien Versteeg (Adviespunt Klokkenluiders), Sacha van Geffen, Jurre van Bergen (Greenhost) en vele anderen. De voertaal is Nederlands en Engels. ‘s avonds is er een programma Eén jaar na Edward Snowden. Bekijk hier het volledige programma en meld je aan.

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Op maandag 12 december om 20.00 uur is het weer tijd voor de Algemene Ledenvergadering van de VVOJ. We zullen terugblikken op het afgelopen jaar en we kijken vooruit naar alles wat komen gaat. De ALV wordt digitaal georganiseerd omdat we hebben gemerkt dat er dan meer leden bij (kunnen) zijn.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk