Kenniscentrum, Nieuws

Nederlands-Afrikaanse beurs onderzoeksjournalistiek

Free Press Unlimited stelt beurzen beschikbaar voor Nederlandse en Afrikaanse onderzoeksjournalisten die samen een productie willen maken Afrika. Het is de bedoeling dat de producties – tekst, audio, of video – in zowel de Nederlandse als Afrikaanse media zullen verschijnen. Het thema van de producties is geheel vrij – voorwaarde is wel dat er iets wordt gekozen dat betrekking heeft op zowel Nederland als Afrika. Ook is het van belang dat er bij het maken van de productie wordt samengewerkt. Wie geen Afrikaanse collega heeft, kan daarbij hulp krijgen van de organisatie. De zeven winnende projecten krijgen elk tussen de 1.000 en 5.000 euro van Free Press Unlimited. Aanmelden kan tot 23 juni, de winnaars krijgen uiterlijk eind juli bericht. Je kunt meer informatie en het aanmeldformulier voor deze Nederlands-Afrikaanse werkbeurs downloaden.

 

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk