Kenniscentrum, Nieuws

Nederlands-Afrikaanse beurs onderzoeksjournalistiek

Free Press Unlimited stelt beurzen beschikbaar voor Nederlandse en Afrikaanse onderzoeksjournalisten die samen een productie willen maken Afrika. Het is de bedoeling dat de producties – tekst, audio, of video – in zowel de Nederlandse als Afrikaanse media zullen verschijnen. Het thema van de producties is geheel vrij – voorwaarde is wel dat er iets wordt gekozen dat betrekking heeft op zowel Nederland als Afrika. Ook is het van belang dat er bij het maken van de productie wordt samengewerkt. Wie geen Afrikaanse collega heeft, kan daarbij hulp krijgen van de organisatie. De zeven winnende projecten krijgen elk tussen de 1.000 en 5.000 euro van Free Press Unlimited. Aanmelden kan tot 23 juni, de winnaars krijgen uiterlijk eind juli bericht. Je kunt meer informatie en het aanmeldformulier voor deze Nederlands-Afrikaanse werkbeurs downloaden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Overheidsorganisaties moeten beter samenwerken met Woo-verzoekers. Stel hun informatiebehoefte centraal, bepaal samen hoe die het beste kan worden vervuld en lever vervolgens ook. Volg voor de samenwerking bovendien een openbare leidraad, zodat beide partijen weten wat ze van elkaar mogen verwachten.

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk