Kenniscentrum, Nieuws

Nederlands-Afrikaanse beurs onderzoeksjournalistiek

Free Press Unlimited stelt beurzen beschikbaar voor Nederlandse en Afrikaanse onderzoeksjournalisten die samen een productie willen maken Afrika. Het is de bedoeling dat de producties – tekst, audio, of video – in zowel de Nederlandse als Afrikaanse media zullen verschijnen. Het thema van de producties is geheel vrij – voorwaarde is wel dat er iets wordt gekozen dat betrekking heeft op zowel Nederland als Afrika. Ook is het van belang dat er bij het maken van de productie wordt samengewerkt. Wie geen Afrikaanse collega heeft, kan daarbij hulp krijgen van de organisatie. De zeven winnende projecten krijgen elk tussen de 1.000 en 5.000 euro van Free Press Unlimited. Aanmelden kan tot 23 juni, de winnaars krijgen uiterlijk eind juli bericht. Je kunt meer informatie en het aanmeldformulier voor deze Nederlands-Afrikaanse werkbeurs downloaden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk