Kenniscentrum, Nieuws

Nederlands-Afrikaanse beurs onderzoeksjournalistiek

Free Press Unlimited stelt beurzen beschikbaar voor Nederlandse en Afrikaanse onderzoeksjournalisten die samen een productie willen maken Afrika. Het is de bedoeling dat de producties – tekst, audio, of video – in zowel de Nederlandse als Afrikaanse media zullen verschijnen. Het thema van de producties is geheel vrij – voorwaarde is wel dat er iets wordt gekozen dat betrekking heeft op zowel Nederland als Afrika. Ook is het van belang dat er bij het maken van de productie wordt samengewerkt. Wie geen Afrikaanse collega heeft, kan daarbij hulp krijgen van de organisatie. De zeven winnende projecten krijgen elk tussen de 1.000 en 5.000 euro van Free Press Unlimited. Aanmelden kan tot 23 juni, de winnaars krijgen uiterlijk eind juli bericht. Je kunt meer informatie en het aanmeldformulier voor deze Nederlands-Afrikaanse werkbeurs downloaden.

 

 

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk