Nieuws

De oogst van DataHarvest+

De zeer geslaagde conferentie data- en onderzoeksjournalistiek DataHarvest+, die van 9 tot en met 11 mei werd gehouden in Brussel, heeft een rijke oogst opgeleverd aan foto’s, presentaties, tipsheets en verslagen. Voor de thuisblijvers viel de conferentie prima te volgen via Twitter en de website van organisator Journalismfund.eu. Een kleine greep uit de links zijn hieronder verzameld. Oja, de bijeenkomst van volgend jaar kan alvast de agenda in: 7-10 mei.

Om te beginnen natuurlijk de website van Journalismfund.eu zelf: wrap-ups, presentations and other conference stuff.

Handig is ook de collectie foto’s, tweets, video’s en blogs bij Eventifier.

Winny de Jong geeft een Storify-overzicht in veertig tweets.

Trainer Paul Bradshaw zette zijn presentaties online: Scraping in 60 minutes en Finding stories in spreadsheets

Margo Smit maakte voor onze eigen VVOJ-site een aantal verslagen:
Joris Luyendijk at DataHarvest2014: Blog word cloud would have featured ‘idiot’ and ‘naive’.

Data, maar niet alleen dat: DataHarvest 2014.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk