Nieuws

De oogst van DataHarvest+

De zeer geslaagde conferentie data- en onderzoeksjournalistiek DataHarvest+, die van 9 tot en met 11 mei werd gehouden in Brussel, heeft een rijke oogst opgeleverd aan foto’s, presentaties, tipsheets en verslagen. Voor de thuisblijvers viel de conferentie prima te volgen via Twitter en de website van organisator Journalismfund.eu. Een kleine greep uit de links zijn hieronder verzameld. Oja, de bijeenkomst van volgend jaar kan alvast de agenda in: 7-10 mei.

Om te beginnen natuurlijk de website van Journalismfund.eu zelf: wrap-ups, presentations and other conference stuff.

Handig is ook de collectie foto’s, tweets, video’s en blogs bij Eventifier.

Winny de Jong geeft een Storify-overzicht in veertig tweets.

Trainer Paul Bradshaw zette zijn presentaties online: Scraping in 60 minutes en Finding stories in spreadsheets

Margo Smit maakte voor onze eigen VVOJ-site een aantal verslagen:
Joris Luyendijk at DataHarvest2014: Blog word cloud would have featured ‘idiot’ and ‘naive’.

Data, maar niet alleen dat: DataHarvest 2014.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk