Nieuws

De oogst van DataHarvest+

De zeer geslaagde conferentie data- en onderzoeksjournalistiek DataHarvest+, die van 9 tot en met 11 mei werd gehouden in Brussel, heeft een rijke oogst opgeleverd aan foto’s, presentaties, tipsheets en verslagen. Voor de thuisblijvers viel de conferentie prima te volgen via Twitter en de website van organisator Journalismfund.eu. Een kleine greep uit de links zijn hieronder verzameld. Oja, de bijeenkomst van volgend jaar kan alvast de agenda in: 7-10 mei.

Om te beginnen natuurlijk de website van Journalismfund.eu zelf: wrap-ups, presentations and other conference stuff.

Handig is ook de collectie foto’s, tweets, video’s en blogs bij Eventifier.

Winny de Jong geeft een Storify-overzicht in veertig tweets.

Trainer Paul Bradshaw zette zijn presentaties online: Scraping in 60 minutes en Finding stories in spreadsheets

Margo Smit maakte voor onze eigen VVOJ-site een aantal verslagen:
Joris Luyendijk at DataHarvest2014: Blog word cloud would have featured ‘idiot’ and ‘naive’.

Data, maar niet alleen dat: DataHarvest 2014.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk