Nieuws, VVOJ Vereniging

Laatste kaartjes Verhalende Journalistiek: 50 procent korting

Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor de masterclasses van Sonia Nazario (chefs), Suzanna Jansen (jong talent) en Laurence Grissell (radiomakers), op 15 mei in Amsterdam. Leden van de VVOJ en FLA kunnen zich daarvoor met 50 procent korting inschrijven. Wacht niet langer!

Masterclass voor chefs en eindredacteuren (voertaal: Engels)

Schrijven voor emotionele impact. Pulitzerprijswinnaar Sonia Nazario van de LA Times won alle journalistieke prijzen die er te winnen zijn met haar verhalen over verslaving, honger en immigratie. Ze schrijft, zegt ze zelf, voor maximale emotionele impact.

In haar masterclass voor chefs en eindredacteuren behandelt ze drie vragen:

  • hoe schrijf je over vage, abstracte thema’s een pakkend, narratief verhaal?
  • hoe schrijf je voor maximale emotionele impact?
  • hoe stuur je een journalist op pad om zo’n verhaal voor jouw blad te maken?

Deze masterclass richt zich exclusief op chef- en eindredacteuren die journalisten begeleiden bij narratieve schrijfprojecten. Na afloop krijgt u een lunch aangeboden door het Letterenfonds, dit zal zijn samen met een aantal literaire non-fictie boekenredacteuren met boekenredacteur, Daniel Menaker (oud-The New Yorker, oud-hoofdredacteur Random House).

Mail voor de korting naar info@verhalendejournalistiek.nl, dan krijg je een kortingscode toegestuurd. Je betaalt dan € 47,50 ipv € 90,-

 

Masterclass voor journalistieke beloftes (voertaal: Nederlands)

Hoe vind je je spanningsboog?

Je zou graag je tanden zetten in een groter stuk. Je hebt al wel wat vage ideeën voor onderwerpen, maar waar zit het verhaal? Of je verzamelt misschien al weken materiaal en dan… verzuip je. Om de lezer bij je verhaal te houden, is een goede verhaalstructuur onontbeerlijk. Hoe kom je van al die losse feitjes tot een verhaalstructuur, en hoe vind je de spanningsboog? Suzanna Jansen, oud-Moskou correspondent en schrijfster van de bestseller Het pauperparadijs, legt uit hoe je bij grote projecten je spanningsboog vindt. Er is daarnaast veel ruimte voor vragen over eigen projecten.

Mail voor de korting naar info@verhalendejournalistiek.nl, dan krijg je een kortingscode toegestuurd. Je betaalt dan € 47,50 ipv € 90,-

Masterclass voor radiojournalisten (voertaal Engels)

The perfect start (voertaal: Engels)

Een goede opening belooft een goed verhaal. We zouden wanhopig willen weten wat er staat te gebeuren, maar in de handen van een goede verteller, zijn we bereid te wachten. We willen tijd doorbrengen met de verteller en vertrouwen erop dat het einde volgt. In deze masterclass bespreekt BBC-radiomaker Laurence Grissell waarom we verhalen vertellen en hoe je de perfecte opening van een radio-verhaal maakt. Deelnemers wordt gevraagd om een samenvatting van de opening (maximaal 4 minuten duren) van een radio-verhaal dat ze gedaan hebben of waar ze aan werken, plus een Engels transcript mee te brengen. Stuur zowel de audio als het transcript uiterlijk op 8 mei naar: secretariaat@verhalendejournalistiek.nl.

Deze masterclass wordt georganiseerd in samenwerking met het Mediafonds. Het Mediafonds biedt alle deelnemers na afloop een borrel aan.

 

Mail voor de korting naar info@verhalendejournalistiek.nl, dan krijg je een kortingscode toegestuurd. Je betaalt dan € 47,50 ipv € 90,-

 

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk