Nieuws

Sociale media en Turkije

VVOJ-voorzitter Henk van Ess traint op veel plaatsen op de wereldbol. Maar sommige trainingen zijn opmerkelijker dan andere. Zo is hij dezer dagen in Turkije, voor een training in onder meer… sociale media. Juist ja. Turkije. Sociale media.

Van Ess ging het gesprek aan over het verbieden van Twitter en het blokkeren van YouTube. Lees o.a. hier zijn verslag van de discussie.

Gerelateerde artikelen

Ministeries doen steeds langer over de behandeling van een Woo-verzoek. De Wet open overheid schrijft voor dat iemand die een informatieverzoek doet, binnen 42 dagen een besluit moet ontvangen. Het afgelopen jaar duurde het gemiddeld 172 dagen voor er een besluit was genomen, waar dat in 2022 nog 167 dagen was. Slechts in 17 procent van de verzoeken wordt een besluit tijdig genomen. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van Open State Foundation, Instituut Maatschappelijk Innovatie en de Universiteit van Amsterdam.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk