Nieuws

Aanmelden voor Dataharvest

Meld je aan voor de Dataharvest conferentie in Brussel, die van 8 tot 10 mei plaatsvindt! Het is de vierder keer dat internationale datajournalisten en onderzoeksjournalisten bij elkaar komen in Brussel. Zoals gebruikelijk ligt de focus op de nieuwste onderzoeksmethoden, kun je netwerken met collega’s en ideeën opdoen voor nieuwe verhalen. Het volledige programma van de conferentie vind je hier, waar je je ook kunt aanmelden. Let op: het aantal kaarten is beperkt, dus meld je snel aan.

Gerelateerde artikelen

Hij heeft niet de illusie dat hij in twee jaar kan rechtbreien wat al vele jaren tevergeefs beschreven wordt in rapporten met alarmerende titels als ‘Een dementerende overheid’ (2005) en ‘Een dementerende overheid 2.0?’ (2021). Toch wilde dr Arre Zuurmond Regeringscommissaris Informatiehuishouding worden. Slechts een tijdje, maar wel om onomkeerbare ontwikkelingen te initiëren.

VVOJ-voorzitter Evert De Vos blikte terug op het oorspronkelijke onderzoek naar de stand van de onderzoeksjournalistiek van 20 jaar geleden. Onderzoekers Alexander Pleijter en Michael Opgenhaffen namen het publiek mee doorheen de rode lijnen van het huidige onderzoek. Een panel liet daar zijn licht over schijnen en Vlaamse minister van media Benjamin Dalle gaf het slotwoord bij een presentatie van het rapport naar de Staat van de Onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen anno 2022 op 11 mei bij deBuren in Brussel.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk