Nieuws

Aanmelden voor Dataharvest

Meld je aan voor de Dataharvest conferentie in Brussel, die van 8 tot 10 mei plaatsvindt! Het is de vierder keer dat internationale datajournalisten en onderzoeksjournalisten bij elkaar komen in Brussel. Zoals gebruikelijk ligt de focus op de nieuwste onderzoeksmethoden, kun je netwerken met collega’s en ideeën opdoen voor nieuwe verhalen. Het volledige programma van de conferentie vind je hier, waar je je ook kunt aanmelden. Let op: het aantal kaarten is beperkt, dus meld je snel aan.

Gerelateerde artikelen

Driekwart van de Woo-verzoeken (verzoek om openbaarmaking van documenten op grond van de Wet open overheid) die bij de ministeries in behandeling zijn, bevindt zich ver over de wettelijke termijnen. Van de 759 verzoeken die medio juni bij de ministeries lagen, waren er 575 al (veel) langer dan zes weken binnen. Zes weken is de termijn waarbinnen een besluit moet worden genomen over een Woo-verzoek. Tot 1 mei heetten deze aanvragen nog Wob-verzoeken.

Op vrijdag 24 juni 2022 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de Oeuvreprijs 2022, de ASN Aanmoedigingsprijs 2021 en de Loep 2021 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk