Nieuws

Pulitzer voor non-profit onderzoekscentrum

De Pulitzer prijs voor onderzoeksjournalistiek is toegekend aan Chris Hamby van het non-profit onderzoeksinstituut Center for Public Integrity. Het is voor het eerst dat CPI uit Washington de prestigieuze Amerikaanse prijs ontvangt. Hamby kreeg de prijs voor een onderzoek van een jaar naar de rol van dokters en advocaten bij het niet-toekennen van compensatie aan Amerikaanse mijnwerkers met ‘black lung disease’. CPI wordt mede ondersteunt door Adessium Foundation, een van de belangrijke donoren van de VVOJ.

The Guardian en The Washington Post wonnen de Pulitzer prijs voor public service voor hun onthullingen over grootscheeps afluisteren door de NSA, gemaakt in samenwerking met klokkenluider Edward Snowden.

Lees meer over de winnaars van wat wel gezien wordt als de meest prestigieuze Amerikaanse journalistieke prijs hier.

 

 

Gerelateerde artikelen

Op 9 december 2023 publiceren VPRO en HUMAN op de website van Argos een door de hoofdredacteuren Marc Josten en Willem van Zeeland ondertekend statement. Daarin maken ze bekend met onmiddellijke ingang een compleet Argos-dossier, bestaande uit een reeks van radio-uitzendingen, artikelen en video’s over seksueel misbruik, offline te halen. Het betreft uitzendingen die zijn gemaakt door twee gerenommeerde onderzoeksjournalisten, Huub Jaspers en Sanne Terlingen, beiden al vele jaren actief lid van de VVOJ.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk