Nieuws

Pulitzer voor non-profit onderzoekscentrum

De Pulitzer prijs voor onderzoeksjournalistiek is toegekend aan Chris Hamby van het non-profit onderzoeksinstituut Center for Public Integrity. Het is voor het eerst dat CPI uit Washington de prestigieuze Amerikaanse prijs ontvangt. Hamby kreeg de prijs voor een onderzoek van een jaar naar de rol van dokters en advocaten bij het niet-toekennen van compensatie aan Amerikaanse mijnwerkers met ‘black lung disease’. CPI wordt mede ondersteunt door Adessium Foundation, een van de belangrijke donoren van de VVOJ.

The Guardian en The Washington Post wonnen de Pulitzer prijs voor public service voor hun onthullingen over grootscheeps afluisteren door de NSA, gemaakt in samenwerking met klokkenluider Edward Snowden.

Lees meer over de winnaars van wat wel gezien wordt als de meest prestigieuze Amerikaanse journalistieke prijs hier.

 

 

Gerelateerde artikelen

conferentie-1x

Claimen en framen, dat was het thema van de conferentie 2023. Wie claimt en framet stuurt de dialoog, zet thema’s op scherp en maakt andere geluiden vaak monddood. Hoe gaan we hier als onderzoeksjournalisten mee om? Hoe bewegen we ons in een wereld van wantrouwen? Daarover ging het onder meer tijdens twee succesvolle en verrijkende conferentiedagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 november 2023 in Gent.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk