Nieuws

Pulitzer voor non-profit onderzoekscentrum

De Pulitzer prijs voor onderzoeksjournalistiek is toegekend aan Chris Hamby van het non-profit onderzoeksinstituut Center for Public Integrity. Het is voor het eerst dat CPI uit Washington de prestigieuze Amerikaanse prijs ontvangt. Hamby kreeg de prijs voor een onderzoek van een jaar naar de rol van dokters en advocaten bij het niet-toekennen van compensatie aan Amerikaanse mijnwerkers met ‘black lung disease’. CPI wordt mede ondersteunt door Adessium Foundation, een van de belangrijke donoren van de VVOJ.

The Guardian en The Washington Post wonnen de Pulitzer prijs voor public service voor hun onthullingen over grootscheeps afluisteren door de NSA, gemaakt in samenwerking met klokkenluider Edward Snowden.

Lees meer over de winnaars van wat wel gezien wordt als de meest prestigieuze Amerikaanse journalistieke prijs hier.

 

 

Gerelateerde artikelen

Grijp deze kans op eeuwige roem en stuur je werk in voor de Loep 2022. Dé prijs voor de beste onderzoeksjournalistiek uit Vlaanderen en Nederland.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk