Kenniscentrum, Nieuws, Woo

Start Meldpunt Wobstructie

De Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) en de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) starten een meldpunt voor klachten over naleving van de Wet Openbaarheid Bestuur (WOB). Aanleiding zijn signalen van journalisten die zeggen problemen te ondervinden. Doel van het meldpunt is het in kaart brengen van klachten. Het meldpunt is niet bedoeld om klachten inhoudelijk te beoordelen. De eerste resultaten worden waarschijnlijk na de zomer gepubliceerd.

Lees de volledige informatie hier en ga naar het Meldpunt voor meer informatie.

De VVOJ publiceert regelmatig over de Wet Openbaarheid van Bestuur (Wob). Ga hier naar toe voor een overzicht van de meest recent verschenen artikelen over de Wob.

Gerelateerde artikelen

Op vrijdag 21 juni 2024 zijn op de Avond voor de Onderzoeksjournalistiek in Antwerpen de ASN Aanmoedigingsprijs 2023 en De Loep 2023 uitgereikt. Met deze prijzen viert de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ)  jaarlijks de beste onderzoeksjournalistiek in Nederland en Vlaanderen.

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk