Advertentie

Gezocht: senior onderzoeker

(Ingezonden mededeling)

abvakabofnv logo

 

 

Gezocht: Onderzoeker
Voor het regiokantoor Utrecht en voor 36 uur

Abvakabo FNV bouwt aan kracht. Bouw jij mee?
Abvakabo FNV is met ruim 350.000 leden de grootste vakbond in de publieke sector, voor iedereen in de zorg, het welzijnswerk, de overheid, het onderwijs en onderzoek, de sector telecom, nutsbedrijven en de sociale werkvoorziening. De vakbond organiseert, activeert en mobiliseert werknemers. En behartigt hun collectieve en individuele belangen op het gebied van werk en inkomen. Onze ambitie is te groeien: opinieleider te zijn op belangrijke arbeidsmarktthema’s, en meer kracht op te bouwen op de werkvloer. Want samen sta je sterker.

Werken bij Abvakabo FNV doe je in een dynamische omgeving waarin je veel kansen en mogelijkheden krijgt. Durf jij te pionieren, heb je aantoonbare affiniteit met de Nederlandse vakbeweging en voel je je thuis in een maatschappelijk dynamische omgeving? Dan gaan wij graag de uitdaging met jou aan!

Bij welke afdeling ga je werken en wat ga je doen?
Organising gaat om het slim opbouwen en inzetten van vakbondskracht. En dat is hard nodig. Want we staan als vakbond in de publieke sector voor veel uitdagingen. De grootste bezuinigingen op de publieke sector in het bestaan van de Abvakabo FNV, oprukkende marktwerking en doorgeslagen flexibilisering. Organising is gestructureerd als programma. In het campagneteam werken lead organisers, bestuurders, onderhandelaars, researchers en een communicatie-expert samen. Zij worden aangestuurd door de programmamanager.

Wat verwachten we van je?
Je combineert je academisch werk- en denkniveau met een flexibele instelling. Je bent een senior onderzoeker met een ruime ervaring in sociaal maatschappelijke thema’s. Een netwerk van bronnen in sociaal maatschappelijke hoek is een pre. Je hebt gevoel voor activerend vakbondswerk. Daarnaast heb je kennis van actievormen en –strategieën, en kennis van de werkwijze en beleidsterreinen van Abvakabo FNV. Je hebt er geen bezwaar tegen soms buiten kantooruren te werken, werkt snel en secuur en hebt een pro-actieve houding.

PROFIEL VAN DE FUNCTIE
Kennis
· Academisch werk- en denkniveau;
· Bedrijfskundige, economische en/of financiële kennis;
· Kennis van de branches en sectoren waarbinnen vakbondswerkzaamheden worden verricht
(marktontwikkelingen, arbeidscultuur);
· Kennis van verschillende onderzoeksmethoden en bronnen analyse;
· Kennis van- en inzicht in de maatschappelijke ontwikkelingen rond werk en inkomen;
· Inzicht in de procesmatige kant van adviestrajecten.
Competenties
· Adviesvaardigheden;
· Analytisch vermogen;
· Netwerken;
· Organisatiesensitiviteit;
· Resultaatgerichtheid.

Wat hebben we je te bieden?
De functie is ingeschaald in schaal 12, je begint met een salaris van tenminste € 3.307,- bruto per maand dat kan oplopen tot maximaal € 4.398,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Wil je meer informatie?
Voor meer informatie over de functie kan je contact opnemen met Lilian Marijnissen, Programmamanager Organising, e-mailadres lmarijnissen@abvakabo.nl.

Ben je enthousiast?
Jouw sollicitatiebrief en CV kun je uiterlijk donderdag 24 april 2014 mailen naar sollicitatie@abvakabo.nl. Vermeld hierbij de functienaam en de locatie.

Gerelateerde artikelen

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk