Nieuws

Onderzoek-Tegel voor paardenvleesprimeur

Parool-journalist Hiske Versprille heeft De Tegel in de categorie onderzoek gewonnen met haar onthulling over het paardenvlees serverende biefstukrestaurant van Piet de Leeuw. Jeroen Trommelen won de ‘Nieuws-Tegel’ met zijn primeur over de pensioenaffaire rond Henk Krol. De publieksprijs ging naar Sanne Terlingen.

Voor Terlingen is het de tweede belangrijke prijs in nog geen half jaar tijd: afgelopen november won ze al de VVOJ-Aanmoedigingsprijs.

De Tegel Toekomstprijs is in de wacht gesleept door Yournalism, voor hun idee over een crowdfunding- en -sourcingplatform voor onderzoeksjournalistiek.

Jeroen Trommelen vertelde in december tijdens het VVOJ Café over publiekstips en Publeaks hoe zijn onthulling tot stand kwam. De scoop over de pensioen-voorvechter die als baas van de Gay Krant voorheen zelf geen pensioenpremies afdroeg, leidde tot het aftreden van Krol.

Verslaggever en restaurant-criticus Versprille had de onderzoeksprijs volstrekt niet verwacht, zegt ze op de site van Het Parool: “De andere twee inzendingen waren verschrikkelijk goed en die van mij is toch een beetje Duckstadkrantnieuws: een vrolijk verhaal over klein bedrog.”

Meer winnaars op de Twitter-pagina van De Tegel.

(Foto via Tako Rietveld)

Gerelateerde artikelen

De trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek (LROJ) heeft een nieuwe opzet: vanaf nu gaan we die een paar keer per jaar in de regio organiseren. De eerste LROJ ‘nieuwe stijl’ is op vrijdagmiddag 14 april (14.00-17.30 uur) in Breda.

 

Sluit je aan bij de vereniging van onderzoeksjournalisten

En vergroot je kennis én netwerk